sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Let the sun shine

Olipas upea viikonloppu. Lauantaina tuuli hieman haittasi, varsinkin järven jäällä tehtyä hiihtolenkkiä. Marsasta ei ole vielä hiihtokaveriksi, ja kyllä lumi oli nyt niin jäistä ja kovaa, että tassut olisivat olleet kovilla.
Lauantai-iltapäivä kului rattoisasti, kun kuunteli Sirjan ja Erikan harjoittelevan uutta biisiä. Arto innostui äänittämään sen ja äänite löytyy täältä.

Sunnuntaina ajelin Marsan kanssa Ankeriasjärvelle treeneihin. Keuruulla oli lähtiessäni, puoli yhdeksän aikoihin, n. -9 C, Petäjävedellä -13 C, Jyväskylässä kymmenen aikoihin -11. Aamu oli aivan upea, aurinko paistoi ja se myös lämmitti jo hieman.
Paikalla oli neljä oppilaskoirakkoa ja kaksi opettajaa koirineen. Alku oli hieman hankala, ei millään saatu päätettyä mihin tehdään kaksoismarkkeeraukset. Suunnitteluun hupeni yli puolituntia, ennen kuin löytyi ratkaisu joka toimi. Päivä jatkui jotensakin samaan malliin, kenelläkään ei tuntunut menevän homma ihan putkeen. Ohjaajat sekoilivat ja unohtivat mitä piti tehdä, koirilla tuntui olevan kevättä rinnassa, paikalle pölähti: sauvakävelijä, polkupyöräilijä, metsuri, hevonen (+ratsastaja), poliisien helikopteri (joka pörräsi pitkään päällämme) yms. ylimääräistä sähellystä. Onhan se aika eksoottista tehdä kaksoismarkkeerausta kun helikopteri pyörii yläpuolella.

Marsa meni hyvin ja huonosti, onneksi ei sentään hyvinhuonosti.
Kaksoismarkkeerauksessa kehitin taas itselleni "aukeanpaikankammon". Isolla auratulla alueella, alueen reunoille tehtyjä markkeerauksia palauttaessaan, Marsan piti taas riekkua damin kanssa, ennen kuin se "muisti" että tämä piti viedä mammalle.  Vähänkö ketutti!

Aukion reunamalle tehty linja kahdella damilla meni sitten taas ihan hyvin, ei mitään ongelmia. Meidän aikaan siellä ei onneksi liikkunut hevosia, en tiedä mitä  Marsa olisi niistä tuumannut. Mutta ei sitä myöskään haitannut ne muutaman hevonkakat joita sielä oli. Jotain positiivistakin siis!

Illemmalla kävin vielä hiihtolenkillä jäällä. Alkumatkasta oli upea auringonlasku, loppu sujui kuun valossa.

Alla kuvia hieman väsyneestä Marsasta. Aamu oli ollut sille ihan riittävän rankka.



Kuvat © Arto

4 kommenttia:

  1. On Marsalla ja Riolla ainakin samallaiset nukkumis tavat :D Aina on Riollaki kieli ulkona

    VastaaPoista
  2. Se on niin hellyttävän näköinen kun kielen kärki pilkistää ulos suusta ;)

    VastaaPoista
  3. Kuhan tässä saan tarpeeksi aikaseksi niin laitan Rion blogiin videoita sen nukkumis tyylistä :)

    VastaaPoista
  4. ;D Mä muuten vahdin että toteutat tuon lupauksen!

    VastaaPoista