tiistai 23. elokuuta 2011

Metsässä

Tänään kävin Marsan kanssa metsässä kävelemässä ja oli meillä yksi damikin mukana.  Ensin tehtiin harjoitus jossa jätin Marsan odottamaan kun vein damin polulla edemmäs.  Kun palasin takaisin, otettiin seuraamista damista pois päin muutama metri.  Sitten täyskäännös ja lähetys hakemaan damia.  Pari ensimmäistä palautusta tuli pienen kunniakierroksen kanssa,  mutta kun oli tuota virtaa aika reilusti! Niin ja meillä nuo palautukset eivät tule käteen vaan dami putoaa suusta heti kun Marsa kurvaa eteeni.  Siihen täytyy siis keksiä jotain kikka viitosta jota voisi harjoitella ihan erikseen.
Sitten taas käveltiin vähän matkaa  ja tehtiin sopivan näköiselle metsäaukolle pieni "hajustettu" alue, jota siis tallasin ristiin ja rastiin.  Jätin Marsan istumaan ja odottelemaan kun vein alueelle damin ja sitten neiti kävi sen sieltä noutamassa.  Näin siis muutama nouto.
Taas pienen kävelyn jälkeen tuli vastaan mukava pieni aukko kohta.  Marsa joutuikin nyt sivustaseuraajaksi, kun kävin itse muutaman kerran hakemassa Marsan viereltä heittämäni damin.  Neiti kyllä nytkähti jokaisen heiton jälkeen, tosin vasta kun annoin käskyn jäädä paikalle, ennen kuin lähdin itse kävelemään.  Mutta kyllä se malttoi tarkasti kuunnella, kun kertaakaan ei edes takamustaan maasta nostanut.
Paluumatkalla palauteltiin mieleen pentuna harjoiteltua pillistä istumista.  Aina vihellyksestä se kääntyi katsomaan ja istahti (ensimmäisillä kerroilla aika hitaasti), mutta sitten olisi kovasti tehnyt mieli lähteä tulemaan luokse. No, tätä ei ole tullut harjoiteltua moneen viikkoon, ihan pentuna sitä harjoiteltiin kotipihassa.
Olen vähän huono laittamaan näitä "treenejä" sanalliseen muotoon.  Kun edellisestä pennun kouluttamisesta alkaa olla kymmenen vuotta, niin on nuo termit hieman hakusassa.  Ja kyllä tuo harjoituksien keksiminenkin tuottaa päänvaivaa, kun ei enää millään muista mitä Väpän kanssa tuli harjoiteltua!  Niin ja voin varmaankin tunnustaa että nuo noutotreenien termit ovat aina olleet hieman verrattavissa hepreaan ;)



1 kommentti:

  1. Lukemassa teiän lenkki-treenejä. :) Kuulosti niin tutulta nuo kaartopalautukset damin kanssa. Zuri tekee edelleen samaa, joten kannattaa keksiä joku kikka siihen. Itse opetin, kuten tokossa sivulle tuloa namilla, dami kuitenkin pitää pysyä suussa niin kauan kuin saa käskyn irroittaa.Eli jos muistan oikeassa ajassa palautuksen aikana käskyttää sivulle niin aika(!) nätisti siihen tuleekin sitten.Marsa on kyllä tosi näpsäkän oloinen kaveri siellä.

    t. Maarit & Zuri

    VastaaPoista