keskiviikko 10. elokuuta 2011

Jo puoli vuotta...

Aika tuntuu etenevän niin vauhdilla, ettei perässä pysy. Tämä kesä on kerrassaan karannut käsistä!  Nyt täytynee syksyn myötä ryhtyä pitämään yllä tätä jo ajat sitten lupailemaani Marsan blogia.

MAPLEFOX DANCING DUCK ( http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI16760/11&R=312), eli kotoisammin Marsa, on puolivuotias tollerineiti (siis novascotiannoutaja) ja melko topakka sellainen. Marsan isä on viime talvena paremmille mejästysmaille siirtynyt Väpä eli Nitric Dynamite Duck  ja emä Zuri eli Shaggy Toller´s Keehnu Dancing Zulu. Väpä oli oma koiramme.
Marsa ulkoiluttamassa "käsilaukkuaan"

Kesä on kulunut melko leppoisissa merkeissä.  Olemme harjoitelleet noutamista sekä dameilla että pakkasesta sulatetuilla variksilla.  Välillä on käytössä ollut näiden kahden risteytys, eli dami johon on kiinnitetty variksensiivet, eli epävirallinen redbull-versio ;)  Hyvin on neidille selkäytimeen saatu se, että näiden tuominen mammalle on vallan mukavaa puuhaa.  Lisäksi on opeteltu hieman toko-liikkeitä. Syksyllä oltaisiin sitten menossa paikallisen kennelkerhon pentutreeneihin, nyt kun on treenattu ihan ilman sen kummempaa häiriötä.

Aiemmin kesällä kävimme pyörähtämässä myös match-showssa, siinä Marsa oli punaisten pentujen (alle 1-vuotiaitten) neljäs. Virallisiin näyttelyihin ei vielä ikä riitä.  Keuruulla olisi näyttely nyt 14.pv, mutta Marsa täyttää vaaditun 7 kuukautta vasta seuraavalla viikolla.  Heinolan näyttelyyn on ilmoittauduttu pentuluokkaan.  Sitten seuraava näyttely meneekin varmasti pitkälle vuoden 2012 puolelle, tai katsotaan nyt...

Marsa on osoittautunut melkoseksi uimariksi tämän kesän aikana.  Vedestä noutamisen kanssa ei siis ole ollut ongelmia.  Tai katsotaan nyt kuinka neidin käy, kun löydämme todella pahasti heinittyneen suolammen harjoittelua varten.  Uimaan Marsa menee aivan itsekseenkin.  Kävi kesällä muutaman kerran melko kaukana ihmettelemässä muutaman lumpeenlehden kasvupaikkaakin.  Minä jo ehdin ajatella, että mihin ihmeeseen se on menossa niin määrätietoisesti pois päin uiden, ennen kuin hoksasin että kauempana kellui muutama lehti, jotka piti siis hakea pois.

Sirja ja Marsa
Viime sunnuntaina oli perheen nuorimmaisen neidin rippijuhlat.  Marsa osoittautui mukavan leppoisaksi seurakoiraksi. Se oli ensin vähän aikaa hihnassa vieraiden keskellä,  mutta jo muutamassa minuutissa kävi ilmi, että neiti osasi käyttäytyä niin maltillisesti ja edustavasti ettei hihna ollut tarpeellinen.  Lopun päivää Marsa sitten liikuskeli vieraiden seassa vain pienen silmälläpidon alaisena ja hyvin meni!  Kertaalleen tuo ihmetteli matalalla olevalla sohvapöydällä olevia herkkuja, mutta yhdestä komennuksesta meni viesti perille ja neiti uskoi etteivät nuo herkut ole häntä varten. Vieraita siis tuli ja meni myöhäiseen iltaan asti, ja neidin sosiaalistaminen tähän hälinään sujui mallikkaasti.



Marsa 26.02.2011
Niskan irokeesi näkyy hyvin ;)





                                                                                                                                           

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti