lauantai 10. marraskuuta 2012

Jyväskylän Kv -näyttely

Tuo näyttely "maailma" on kanssa ihan outoa, ikinä ei tiedä mitä tulee ja kenelle. Tänään oli meidän vuoromme iloita menestyksestä, Marsa oli tuomarille mieleen ja hän sijoittikin neidin parhaaksi nartuksi. Lisäksi Marsa sai ensimmäisen sertinsä ja CACIBIn (jälkimmäistä pitää saada neljä kolmelta eri tuomarilta ja kolmesta eri maasta jos haluaa koiralle kansainvälisen muotovalion arvon, taitaa jäädä meiltä väliin ☺). Lopulta Marsa oli VSP, komean Ramonin ollessa ROP. Onnea vielä kerran!!
Marsa kisasi käyttöluokassa, koska taipumuskoe on suoritettu hyväksytysti. Suomen muotovalion arvoon tarvitaan taippareiden lisäksi kolme sertiä, joten sertien metsästys jatkukoon!

Olen vieläkin aivan pyörällä päästäni. Marsan pärjääminen johtui varmaankin lähinnä kahdesta asiasta: se käyttäytyi hyvin reippaasti ja liikkui tosi hyvin.
Minä en ihan hirmuisen usein näyttelyissä käy, mutta pakko sanoa että tuo kehä Jyväskylässä oli vallan erinomainen. Kehä oli tilava, lattiaan teipatut maton eivät luistaneet lainkaan, joten oli riittävästi tilaa saada koira liikkumaan. Etu- ja takaliikkeitä katsottaessakin kehän poikki laitettu matto oli melko pitkä. Ei käynyt niin kuin Seinäjoella, että koiraa ei välttämättä ennättänyt saada hyvin juoksemaan jo ennen kuin matto loppui.

Marsa sai lahjukseksi ylimääräisten makkarapalojen lisäksi uuden punkan, ison pussillisen puruluita ja Aijalta naudankorvan. Neiti on ottanut punkan omakseen, se on nukkunut sillä jo pitkään nyt illalla.
Kameraahan ei tietenkään ollut mukana. Vitsailinkin Artolle menomatkalla, että nyt sitten varmaan tulee hyvä tulos, kun kamerakin on vaihteeksi jäänyt kotiin. Hmm! Tästä lähtien aina näyttelyyn ilman kameraa?

***************
Ja sitten korjausta yllä olevaan, ei pitäisi kirjailla muistinvaraista tietoa. ☺

Kansainvälinen muotovalio (C.I.B.), rodut joilta FCI vaatii käyttökoetuloksen:
saadakseen kansainvälisen muotovalion arvon koiralla on oltava CACIB kahdesta maasta, kahdelta eri tuomarilta, riippumatta rodun koiramäärästä. Ensimmäisen ja viimeisen CACIBin välillä on oltava vähintään yksi vuosi ja yksi päivä.

Kansainvälinen näyttelyvalio (C.I.E.), rodut joilta FCI vaatii käyttökoetulokset, mutta koiralla ei ole riittävää tulosta:
saadakseen kansainvälisen näyttelymuotovalion arvon, koiralla on oltava neljä CACIBia kolmesta eri maasta, kolmelta eri tuomarilta, riippumatta rodun koiramäärästä. Ensimmäisen ja viimeisen CACIBin välissä on oltava vähintään yksi vuosi ja yksi päivä.

Usein käynti kennelliiton sivuilla auttaa ; )

6 kommenttia:

  1. Onnittelut Marsan eilisestä hienosta menestyksestä! :) Mitä tuohon inttivalion titteliin, niin Marsalle vahvistetaan C.I.B -titteli, jos se saa yhden CACIB:n jostain muualta kuin Suomesta vuoden ja yhden päivän kuluttua Jkl:n CACIB:sta. ;) Tuo sääntö, mitä muistelit, koskee kansainvälisen näyttelyvalion tittteliä (C.I.E.). t. Saija

    VastaaPoista
  2. Kiitokset, pitäisi näköjään aina varmistaa ennen kuin kirjoittelee, eikä luottaa muistiinsa!

    VastaaPoista
  3. Mielettömän yllätyksen se typykkä menikin vetämään! Suuren suuret onnittelut! :D

    Sillä aikaa me täällä on saatu iloita siitä että Viiru on vielä elossa, lisätietoja löytyy kotisivuilta. :)

    VastaaPoista
  4. Kävin lukemassa teidän viikonlopustanne, huh huh! Onneksi Viiru on sitkeä sissi! Rapsutuksia

    VastaaPoista
  5. Vau! Hyvä Marsa ja kotijoukot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä aletaan pikkuhiljaa palailla maanpinnalle. ;D

      Poista