sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Varista ja damia

Viikolla on  treenattu aika vähän, pieniä lyhkäisiä pätkiä, palautuksia ja seuraamista (joka on ihan hunningolla). Luoksetuloakin olen yrittänyt vahvistaa.

Torstaina käytiin metsäpolulla parin damin kanssa tekemässä eteen- ja taakse lähetyksiä. Olin luvannut hakea Saran ja pari muuta tyttöä tallilta illalla ja lähdin hieman aiemmin Marsan kanssa liikenteeseen. Kun saimme treenin ja lenkin tehtyä, olikin jo aika lähteä tallille. Tietysti unohdin kertoa takapenkille istuville tytöille että Marsa on mukana. Vähänkö toinen tytöistä säikähti, kun Marsa tunki kuononsa takaverkon päädystä  ja muiskautti pusun poskelle; )

Tänään ei ollut kovin hieno keli, harmaata. Otin lenkillemme mukaan pari varista ja pari damia.  Olin aika yllättynyt kun löysin kaksi suurehkoa jo täysin sulaa metsälänttiä. Yes! Vähän harmitti kun en ollut ottanut useampaa varista mukaani...
Tein siis niillä kahdella raakkuvainaalla hakuruudun sulalle alueelle, ruudun täytin kolmeen eri otteeseen. Kauimman variksen vein reilun 60 metrin päähän ja sieltä sekin tuli, aivan varpailleni. (Miksi sitä ei voi pitää suussa vaan se täytyy sylkäistä varpaille???) Mutta kaiken kaikkiaan aivan onnistunut treeni, Marsa tykkäsi!

Käveltiin pitkin ja poikin metsää ja metsäautotietä. Kun löytyi pitkä, suora, metsäkoneen renkaan tekemä ura, niin siihen oli hyvä tehdä linjatreeni. Vein kaksi damia noudettavaksi. Marsa lähti kuin raketti hakemaan, mutta tuoreen myllätyn maan tuoksu houkutteli enemmän. Se jäi vähän paikoilleen nuuskimaan damin ympäristöä. Piti konahtaa ennen kuin dami tuli. Sama toistui toisen damin kanssa.
Neiti taisi vaistota, että emäntä ei ollut kauhean tyytyväinen. Otin sen mukaani, ilman talutinta seuraamaan, kun vein damit uudelleen paikalle. Kun laitoin damit maahan, neiti istui vieressäni. Kun sanoin sille "muista", se ei edes nytkähtänyt ottaakseen damia. Seurasi kiltisti sivullani viemään toisen, lähemmän damin ja sitten mentiin takaisin lähetyspaikalle. Taas käskyt "eteen" ja nyt se malttoi tehdä aivan mallikelpoiset suoritukset. Ja kyllä tuli kehuttua!!! ;D On se niin mamman silmäterä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti