sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kalenteri täyttyy, taas...

Vuoden alkupuolella sitä katselee kalenteria ja se näyttää niin ihanan tyhjältä ja rauhaisalta. Aina päätän, että tämä olotila saisi olla jatkuvaa, mutta jossain vaiheessa homma lipeää käsistä. Eli vanhat tavat on taas nähtävissä, kalenteri täyttyy hurjaa vauhtia.

Paikallisessa koirakerhossa alkoi PeTo kurssi. Kurssi on suunnattu kaikenikäisille koirille ja siihen kuuluu mm. tutustumista moneen eri harrastuslajiin. No, minähän tietysti ilmoittauduin Meten kanssa mukaan. Onhan se kiva, kun voidaan osallistua ihan perus tottelevaisuus treeneihin häiriön alla ja saadaan vielä bonuksena käydä kokeilemassa sellaisia lajeja joita minäkään en ole koskaan kokeillut. Kurssi jatkuu vielä muutaman viikon ajan, mutta onneksi matka näihin harjoituksiin ei ole turhan pitkä.

17. - 19.04. oli Evolla (Hämeenlinnan kupeessa) häppeninkiä mejän merkeissä. Etelä-Hämeen kennelpiiri ja Mejä Ylituomarit ry järjestivät mejä-perehdytyspäivän sekä mejä-koetoimitsijakurssin Rahtijärven kämpällä. Samaan aikaan oli myös Mejä-ylituomarikollegion järjestämä ylituomarikurssi. Eli paljon "samanhenkisiä" ihmisiä kasalla! Mahtava viikonloppu, mutta kyllä minä sen jälkeen olin niiiiin puhki, että pari iltaa meni ihan vaan nukkuessa.

Keski-Suomen Noutajakoirayhdistys järjestää puolestansa taipparikurssin. Sinnehän piti ilman muuta ilmoittautua Meten kanssa hääräämään. Taas saadaan hyvää häiriötreeniä, eikä se ole pahitteeksi ihan ohjatusti kertailla noita juttuja. Vaikka parin koiran kanssa on käynyt samat kuviot läpi, niin onhan tuosta viimekertaisestakin jo muutama vuosi kulunut. Aina voi oppia uutta!
Ensimmäinen kerta oli eilen, ja lyhyen mutta monipuolisen teoriaosuuden jälkeen siirryimme Kuusan Erämiehien majalle treenaamaan. Porukka jaettiin pienempiin ryhmiin ja ryhmissä pidettiin ihan perus "alkutesti", eli lähinnä katsottiin että kaikki koirat todella tulevat luokse kutsuttaessa ja osaavat noutaa.
Itse vähän etukäteen mietin mitä Mette mahtaa tuumata vieraista dameista, mutta onneksi se ei tehnyt tuosta asiasta ongelmaa. Tiistaina jatketaan hakuruutu treenillä.

Kalenteriin on alkanut kertyä myös mahdollisia näyttelyitä, joihin olisin Marsan kanssa menossa. Ja sitten pitäisi, tai no...  muutama mejä-koekin pitäisi rouvan kanssa käydä. Ja jos saataisiin joku hyvä tulos, niin vähän useampikin koe pitäisi käydä, että sitten ehkä päästäisiin johonkin "arvokisaan".  Tai sitten pidetään vähän välivuotta. Katsotaan nyt miten tämä lähtee käyntiin. Nyt kun tuo rouva siirsi nuo juoksunsakin aikaisemmaksi, niin nekään eivät ole haittaamassa koekalenterin suunnittelua.

Tänään kävin Meten kanssa tekemässä dameilla hakuruudun. Tein sen osittain motivoidusti. Eli ensin vein muutaman damin valmiiksi ruutuun. Sitten hain Meten paikalle ja se näki parin viimeisen damin viemisen. Haetutin sillä sitten neljä damia ja hyvin toimi. Olen enimmäkseen tehnyt ruudut motivoidusti, ja olemmepa vielä aina vieneet kaikki damit niin, että jokaisen damin välillä on palattu takaisin lähetyspaikkaan. No, se hyöty tästä on ollut, että vaihtaminen ei ole neidillä käynyt mielessäkään. Mutta hyvin se näyttää saavan haun käyntiin laajemmallakin alueella, vaikka on tähän asti enimmäkseen käynyt "suoraan" hakemassa damit. (Muisti sillä on pahuksen hyvä!)

Eli täällä jatketaan PeToilun ja taipparikurssin merkeissä. Parin viikon kuluttua pyörähdän taas Marsan kanssa näyttelyssä, Kauhavan ryhmis kutsuu. Ja niitä mejäilmojakin pitäisi miettiä (ilmo=ilmoittautuminen).

Kuvia ei nyt ole. Tänään hakutreenissä satoi vettä kuin...kaatamalla. Eli ei oikein voinut ottaa kameraa esille. Ja noissa muissa jutuissa on pakko keskittyä kaikkeen muuhun kuin kuvaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti