lauantai 28. tammikuuta 2012

Vaihteeksi varista

Laukaan suunnalle oli lupailtu niin paljon pakkasta, että en edes laittanut kelloa soittamaan aikaisin ennättääkseni junnujen treeniin. Kymmenen aikaan Tikkakosken lentokentän lukemat olivat netin mukaan -19, joten tuskinpa niitä treenejä olisi ollut.

Meillä Keuruulla oli päivällä n.-11 astetta, joten oli ihan hyvä keli mennä tekemään pieni treeni.  Olin illalla ottanut variksen sulamaan ja sitä oli nyt sitten tarkoitus käyttää. Tai ihan totta puhuen, heräsin viime yönä ja muistin että olin unohtanut ottaa variksen sulamaan, joten loikin toppatakki niskassa ulkovaraston riistapakkaselle n. klo 1.30 ja kiikutin raakun kodinhoitohuoneeseen sulamaan. Damn!

Teimme lumisella tienpätkällä muutaman eteenlähetyksen raakkuvainaalla. Ihan hyvin Marsa sen toi, ensimmäisellä kerralla piti ensin vähänaikaa "roikkua" raadon päällä sitä ihmetellen, mutta sitten kyllä toi ihan vauhdikkaasti.




Halusin neidille hieman oma-aloitteisempaa toimintaa, joten jätin Marsan odottelemaan kun vein variksen mutkan taakse piiloon. Lunta oli kertynyt tielle muutaman päivän aikana sopivasti ja varis upposi siihen hyvin piiloon.  Palasin lähettämään Marsan hakuun ja tosi nopeasti se palasi takaisin. Ei siis tarvinnut pillitystä kun pääsi itsenäisesti hommiin.

Kävimme vielä kunnon kävelyllä ja paluumatkalla teimme kahdella siipidamilla linjatreenin.  Paikka oli sama kuin eilen ja molemmat damit palautuivat vauhdikkaasti.

Nuo kuvat on taas itse mun vanhalla kameralla näpsittyjä, hovikuvaaja oli vaihteeksi ratsastustunnilla, pomppimassa esteitä Sepolla.

Repe alias Pönttö alias Ämyri alias Törppö alias Töttöröö ottaa tilanteestaan kaiken hyödyn irti. Se kerää rapsutukset ja paijaukset, on koko ajan jonkun kuopsuteltavana. Ja on niin syötävän surkean näköinen "törppönsä" kanssa. Se kulkee koko ajan perässä ja seisahtuu sitten viereen seisomaan päätään roikottaen tai niskat takakenossa. Sitä on yleensäkin kutsuttu karavaanariksi, kun on aina tiellä (ja myös kaikkien kaveri), mutta nyt se on ihan koko ajan jaloissa ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti