torstai 6. helmikuuta 2014

Tuhannen ja yhden yön tarina

Marsan levoton liikehdintä herätti minut yöllä ennen kello kahta. Lämmöt olivat laskeneet keskiviikkona aamusta, joten jo silloin arvelimme että pennut saattaisivat syntyä vuorokauden sisällä. Käytin Marsan nopeasti ulkona ja ryhdyin sitten purkamaan "rekvisiittaa" pentulaatikon vierelle.

Kello 3.23 esiin putkahti parin ponnistuksen jälkeen ensimmäinen pentu, 370grammainen narttupentu. Ensimmäiset kolme syntyivät melkein tunnin välein, mutta neljäs ja viides sitten vain muutaman minuutin välein.
Sitten oli tunnin lepotauko, Marsa lepäili silmät välillä suljettuna. Loput pennut syntyivät taas tasaiseen tahtiin siten, että porukan pienin narttu (278grammaa), syntyi kello 8.21.
Ihan hirveästi en ole pentuja päässyt käpälöimään, kun Marsa vahtii niitä mustasukkaisesti. Hätäisesti punnitsin ja merkkasin kynsilakalla, että tietäisin jatkossa seurata painoja oikein. Vilkuilin tietysti myös jalkovälejä, ja mielestäni uroksia on 5 ja narttuja 4 kpl. Merkkejä on maltillisesti, muutama piirto otsassa, tassuissa ja hännissä sekä rinnassa valkoista. Kaikki tämä tarkastelu tapahtui Marsan valvovan silmän alla, joten aikaa ei tuhlattu että se pääsisi lepäilemään ja köllöttelemään "lokkilaumansa" kanssa. Lokkilaumalta tuo pesue tosiaan yöllä valvoessani kuullosti.

Vaivattomasti sujui synnytys. Huomasin hyvin kuinka Marsa keskittyi ponnistamaan ja toisella ponnistuksella pentu aina ilmaantui esiin. Yksikään pentu ei juuttunut tms. Koko homma sujui siis todella rauhallisesti.
Ensimmäistä pentua Marsa hieman ihmetteli, mutta ryhtyi nopeasti kuorimaan sitä esiin sikiöpussista.

Täällä sitä nyt sitten vietän viime kesän kesälomaa, eipä tarvitse kaivella aurinkorasvaa esiin. Väsyttää aivan hirveästi, mutta ei vaan pysty lepäämään. Täytynee yrittää ottaa tirsat kun pentueen toinen kasvattaja kotiutuu illalla töistä.

Tietysti juuri tänään nettiyhteys on jostain syystä pätkinyt pahemman kerran. Yritän saada kuvia tänne vielä tänään. Mutta nyt siirryn vielä ihailemaan pesuetta, kuuntelemaan niiden tuhinaa ja maiskuttelua. Maito tuntuu maistuvan!

8 kommenttia:

  1. Anonyymi6/2/14 14:36

    Ihan mahtavaa:) Onnea teille kaikille!
    Terveisin Mari

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/2/14 18:51

    Onnittelut täältä Jyväskylästä! Toivottavasti jatkokin sujuu hyvin. :)

    t. Heidi

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/2/14 09:04

    Ihania uutisia! Paljon onnea iloisen perhetapahtuman johdosta :-) olemme ahkerasti seuranneet Marsan blogia ja tätä kautta tavallaan myös eläneet odotuksessa mukana! Tuskin maltamme odottaa, että päästään pentuja katsomaan... Siitä soitellaan sitten tuonnempana. Terveisiä Tampereelta! t: Terhi

    VastaaPoista
  4. Anonyymi7/2/14 10:00

    <3. Hyvä että synnytys meni hyvin! Muista sitten kirjoitella tänne meille paljon!

    VastaaPoista
  5. Hurjasti onnea! Täällä seurataan Viirun kanssa pentujen ja mamman kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapsutuksia ja pusu Marsalta Viiru Velipuolelle!

      Poista
  6. Anonyymi7/2/14 23:05

    Hurjan ihania uutisia ! :) Täällä eletään hengessä mukana. t.Minna-Leena ü

    VastaaPoista
  7. Anonyymi9/2/14 22:33

    Hienoa, että kaikki sujui hyvin ja äiti sekä pennut ovat kunnossa.
    t. Sanna

    VastaaPoista