sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Jäällä ja metsässä

Talvella on kiva tehdä treenejä jäälle. Tänään oli taas upea aurinkoinen päivä ja otin Marsan mukaani mökkirantaan, mukaan pari damia.
Ensiksi tein "kello-treenin": dami kellotaulun keskelle, lähetys aina niin, että siirryin eteenpäin esim. "numerosta 9 numeroon 11". Meidän ja damin väliin jäin koskematon lumi, kun vein ensin damin ja vasta sitten siirryimme Marsan kanssa uuteen paikkaan.
Lopuksi menimme vielä suurella kaarroksella ensimmäisen lähetyspaikan taakse linjaan. Saatin hyvä piiitkä eteen ohjaus, kun juuri kun Marsalla alkoi loppua usko eteenpäin menemiseen, se löytikin vanhan jo kertaalleen juoksemansa uran ja jatkoi siitä.

Sitten mietin, millaisen viritelmän tekisin kauan sitten näkemästäni treenistä. Kävelin ensin jäälle pitkän linjan, jonka molempiin päihin tein lumeen montut dameja varten. Toisesta päästä vähän matkaa takaisin koiran kanssa, koira istumaan ja odottamaan n. 10 metrin päähän damista ja jatkoin yksin matkaa linjalla eteenpäin. Käännös kohti koiraa ja kutsu luokse. Puolessa välissä pysäytys pillillä ja kun koira istui niin lähetys käskyn ja käsimerkin kanssa takana odottavalle damille.
Toistin tämän saman vielä kertaalleen ja sitten lähetys toisessa päässä olevaa damia kohti. Puolessavälissä taas pillitys istumista varten. Marsa kääntyi minua kohti ja istui, ja sitten taas käsimerkin ja käskyn kanssa damin luo.

Damikassin päällä oli mukava istuskella vähän aikaa jäällä. Aurinko lämmitti ja oli niin kaunista ja hiljaista! Kameraahan ei tietenkään tullut otettua mukaan...

Marsa on aina tykännyt ihan hirveästi hakuruudusta, joten tein vielä autolle kävellessämme metsään pienen ruudun. Lumi ei kantanut minua, mutta Marsa käveli sen pinnalla ihan vaivattomasti. Menin siis vähän matkaa yli polven olevassa hangessa kahlaten ja sitten vain kylmästi heitin damin kauas.
Tämän kahlaus operaation suoritin neljä kertaa, ja ajattelin että mitähän tekisin jos neiti ei jotain damia toisikaan ja joutuisin itse takaisin metsään rämpimään. Mutta onneksi Marsa oli jälleen kerran innoissaan ruututreenistä, ja toi vauhdilla kaikki damit metsästä. Illalla kotona onkin ollut tyytyväisenä nukkuva pieni koiraneiti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti