lauantai 24. syyskuuta 2011

Nuorten nuuskujen treenit

Tänään päästiin asiaan.  Ennen yhdeksää pakkasin Marsan ja pinon tavaraa (vaihtovaatteet yms. sillä vettä tuli välillä kaatamalla) autoon ja suuntasin kohti Jyväskylää.  Tai oikeastaan vielä vähän pidemmälle, Laukaan suuntaan Ankeriasjärvelle, siellä oli Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen treenit pennuille ja nuorille noutajille.

Pääsimme varapaikalta (kun en tyhmä huomannut ajoissa ilmoitusta;) mukaan treenaamaan, onneksi.  Tämä on juuri sitä mitä nyt tarvitsemme!  Meitä oli seitsemän koirakkoa paikalla tänään ja harjoittelimme kahdella eri tehtäväpaikalla markkeerauksia.  Ja välillä vähän kannettiin damia kun odoteltiin omaa vuoroa.
Pellolle oli kahden eri pensaan viereen tallattu alue jolle damit heitettiin.  Ensin otimme kolme noutoa eri etäisyyksiltä ja eri kulmista ensimmäiselle alueelle ja sitten siirryimme toiseen kohteeseen tekemään kolme noutoa.
Toinen paikka oli metsässä siten, että koiran lähetyspaikkana oli kapeahko "pururata" jossa läheisen tallin ratsukot käyvät maastolenkillä.  Ensin lähetettiin koira noutoon pururadan takareunasta ja sitten pururadan takaa.  Viimeisen damin kävin noutamassa itse.
Marsalle tuli mahdottoman paljon uutta asiaa: treeneissä paikalla muita koiria, vieraat damit, vieraat ihmiset enkä juurikaan ole heitellyt dameja Marsalle omissa harjoituksissamme.
Hyvin meni, olen todella tyytyväinen.  Se on ihan siinä hilkulla, toisiko neiti jo damin suoraan käteen, mutta tähän asiaan ei kiinnitetty nyt huomiota.  Palautuksia harjoitellaan edelleen erikseen.
Oli kiva saada kokeneilta ohjaajilta palautetta siitä mikä meni hyvin ja mihin täytyy kiinnittää huomiota.
Ensiviikonloppuna on valitettavasti jo muuta sovittuna niin, ettemme pääse treeniin, mutta sitten meitä ei kyllä pidättele mikään!

On se hyvä, ettei tuo Marsa ole mikään hienohelma.  Tänään treenipaikka oli vallan mahdottoman kurainen, savinen ja mutainen.  Oman jännitysmomenttinsa toi sekin, saiko auton pois parkista vai jumittuuko se liejuun.
Minulla oli hieman ongelmia löytää paikalle, edellisestä käynnistä kun on tainnut vierähtää kymmenen vuotta.   Polleparkilla (läheisellä tallilla) olen kyllä ollut katsomassa Saran estekisoja, mutta oikean tienhaaran löytäminen treenipaikalle oli hankalaa.  Tie oli vielä niin huonokuntoinen, että ensimmäisen viidenkymmenen metrin jälkeen harkitsin, että peruutan pois koska olen taatusti väärässä paikassa.  Ajattelin kuitenkin että ajan varovasti eteenpäin jos löytyisi sopiva kääntöpaikka ja vielä vähän matkaa ajettuani tulikin jo näkyviin koiria ohjaajineen.  Kaikki muut koirat tämän päivän treenissä olivat labradoreja...

Äsken kävimme vielä metsässä hakemassa muutaman suppilovahveron ja löytyipä pari hyväkuntoista kanttarelliakin.  Nyt on mukana juoksennellut (lue: Repen juoksuttama) neiti hieman väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti