maanantai 29. heinäkuuta 2013

Eilisestä...

Se eilinen sitten livahti ihan käsistä. Kun tulin metsästä ja sain syötyä & suihkuteltua, jäi kamojen kasaan laittaminen vielä kesken, kun oli aika istahtaa kuulemaan tuloksia.

Kyseessä oli siis Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen mestaruuskoe Kauhavalla. Kokeeseen osallistui 24-koirakkoa, joista 4 kpl AVO-luokassa ja loput VOI-luokassa. AVO-luokan mestariksi tuli Agrosofens Sockerdröm "Twii" ensimmäisessä mejä-kokeessansa (48 p.). Onnea Eeva ja Jussi!

Marsa oli kokeen kolmanneksi paras, saaden 46 p. Nyt kun ne makaukset saatiin merkattua, niin jäljelle oli tepasteltu aivan tuoreet hirvenjäljet, jotka hieman laittoivat neidin päätä pyörälle. Ja oli sielä metsässä muutakin ihmeellistä, esim. valtavan suuri sieni jota piti hieman varovaisesti nuuskia, jos se vaikka hyökkäisi päälle. Piti minunkin käydä ihan varmistamassa että siellä tosiaankin oli vain tuo hervoton tatti eikä esim. käärmettä. No, kun Marsa totesi, että mitään kummempaa ei tapahdu, se nosti taas hännän heilumaan ja jatkoi matkaa.
Tähän asti Marsa on joskus mennyt kulmat aavistuksen pitkäksi, tai tehnyt pienen varmistuskaarroksen kulman ulkokautta ennen kuin on jatkanut matkaa. Nyt se oikaisi ensimmäisen kulman n. kymmenisen metriä ennen kulmaa suoraan seuraavalle osuudelle. Minulla nousi kylmä hiki otsalle, kun en ollut varma oliko se oikaissut katkon vai ihan tavallisen kulman. Onneksi katko oli kuitenkin vasta toisella kulmalla ja se meni ihan hyvin. Viimeinen kulma meni ihan esimerkillisesti, ei yhtään yli eikä oikoen.
Makauksista merkattiin kaikki. Toinen ehkä aavustuksen nopeasti minun makuuni, mutta kaikki muut nätisti hetkeksi pysähtyen ja nuuskien.
Mestaruuden voitti cockerspanieli Speck Line Goretex 48 p. ja toinen oli labukka Vimpulan Fiina Irmeli 47 p.

Polveni kesti viikonlopun koettelemuksen. Iho on tosin arka kun jouduin siinä kelissä pitämään tukea joka hautoi polveani ihan kiitettävästi. Kipu ei ole nyt läheskään samaa luokkaa kuin viimeksi kokeen jälkeen, jospa se tästä hiljalleen hellittäisi.
Marsan agilityn jatkis on nyt mennyt ihan poskellensa. Sirja loukkasi polvensa eikä voi juosta. Minä kävin kertaalleen varovasti ohjaamassa, mutta en nyt uskalla lähteä tämän polveni kanssa juoksentelemaan. Että se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti