sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Viikonloppua

Perjantain koira "-harrastus" toteutui vaihteeksi ilman nelijalkaisia ystäviämme, olimme Keuruun Seudun Kennelkerhon pikkujoulussa Pöyhölän rantasaunalla. Ilta oli mukava: ruoka hyvää, sauna lämpöisenä, Joulupukki ja Muori kävivät jakamassa lahjoja ja tuli taas naurettua kaiken maailman jutuille. Keli oli melkoinen Antti -myrskyn kolistellessa kattopeltejä, mutta se ei tahtia haitannut.

Lauantaina oli sitten aika tehdä pieni treeni. Kävin ensin Marsan kanssa pitkällä kävelyllä. Oli n.10 astetta pakkasta ja lunta pyrytti, mutta metsän suojassa oli hyvä kävellä. Mukanani raahasin kahta damia.
Ensin tehtiin lyhyempi linja, sitten kierrettiin damin samalle paikalle jättämisen jälkeen pieni lenkki ja tehtiin linjalle lähetys hieman kauempaa. Sitten taas dami samaan paikkaan, toinen dami n. 90 asteen kulmassa sivulle. Ensin sivulla olevalle damille lähetys, ja sitten dami vanhasta paikasta. Lopuksi tehtiin vielä muutama ohjaus oikealle. Dami oli helppo saada tasaisemmallekin maalle hieman piiloon, kun lumesta sai tehtyä pienen suojapenkereen.
Marsa oli tyytyväinen: nouti innolla, nappasi damit suuhunsa vauhdilla, palautti suoraviivaisesti ja suoraan käteen. Työskentelyhalua olisi ollut vielä pidempäänkin treeniin, mutta tämä oli mielestäni riittävästi. Lopuksi tehtiin vielä n. puolen tunnin lenkki metsässä.

Olen yrittänyt etsiskellä Marsalle sopivia huskyvaljaita talven hiihtolenkkejä varten. Ei ole vielä löytynyt ja Väpän vanhat valjaat ovat aivan liian suuret, neiti pystyy kävelemään niistä ulos. Toivottavasti tänä vuonna saadaan jäälle hyvät lumet ja päästään aloittelemaan hiihtoa, se olisi niin mukavaa puuhaa. Viime vuonna ei jäällä ollut monenkaan viikon aikana hyvä lumikeli, tosin Marsakin oli silloin vielä liian nuori moisiin rientoihin. Pakkasta on luvassa koko ensi viikoksi, toivottavasti järvi jäätyy hyvin ja sitten tulee riittävästi lunta hiihtämiseen; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti